طراحی سازه های فولادی با توجه به مزایای سازه فضایی از حیث زیبایی
طراحی اجزای سازه ای در این سیستم به گونه ای است که سیستم اجرا شده از چنان زیبایی برخوردار است که در اکثر پروژه های اجرا شده، سازه به صورت نمایان باقی می ماند؛ حتی در بسیاری از موارد جهت نما سازی ها از این سیستم استفاده می گردد.
طراحی سازه های فولادی در شرکت سازه فضایی ویتر با توجه به مزایای سازه فضایی از حیث امکان همزمانی اجرای سازه فضایی با عملیات ساختمانی دیگر
از آنجایی که روش های مختلفی برای بافت در این سیستم وجود دارد، امکان همزمانی اجرای این سیستم با دیگر فعالیت های ساختمانی بطور همزمان و بدون مزاحمت وجود خواهد داشت.
طراحی سازه های فولادی با توجه به سازه فضایی از حیث سبک بودن
علیرغم آنچه که از شکل ظاهری این سیستم به نظر می آید، واحد فنی شرکت سازه فضایی ویتر بر این عقیده است سازه ی اجرا شده بسیار سبک می باشد؛ بطوری که در مقایسه با دیگر سازه های ساختمانی در شرایط مساوی، ترجیح داده می شود و از این سیستم در اضافه اشکوب ها و در زمین های با مقاومت خاک پایین استفاده فراوانی صورت می گیرد.
طراحی سازه های فولادی با توجه به سازه فضایی از حیث سرعت
استفاده از نرم افزار های مختلف کامپیوتری و همچنین نرم افزار های خاص این سیستم که توسط متخصصین این شرکتسازه فضایی ویتر طراحی و آماده شده است در مرحله ی طراحی، استفاده از ماشین آلات اتوماتیک و نیمه اتوماتیک تولید قطعات در مرحله ی تولید، و روش های متعددی که در زمان اجرای سازه فضایی توسط نیرو های مجرب این شرکت به کار گرفته می شود موجب افزایش سرعت طراحی، تولید و نصب سازه ها می گردد.
طراحی سازه های فولادی با توجه به مزایای سازه فضایی از حیث ضریب ایمنی بالا
درجه ی نامعینی بالای این سیستم، پیچ و مهره ای بودن اتصالات و سهولت کنترل کیفیت قطعات و اتصالات و ساخت کارخانه ای قطعات به صورت پیش ساخته ، عواملی است که ضریب اطمینان و ایمنی سازه را به صورت قابل ملاحظه ای افزایش می دهد و به علت رفتار سه بعدی سازه فضاکار، توزیع تنش در تمام جهات انجام می گردد. همچنین به علت بالا بودن درجه نامعین سازه فضایی خرابی موضعی، معمولا باعث خرابی کل سازه فضاکار نمی گردد و سختی زیاد سازه فضایی، تغییر شکل سازه فضاکار را پایین می آورد.
طراحی سازه های فولادی با توجه به مزایای سازه فضایی از حیث عبور تاسیسات از داخل سازه ی اجرا شده
فضای موجود بین لایه های سازه فضایی اجرا شده محل مناسبی را جهت عبور تاسیسات برقی و مکانیکی که می بایستی در سطح سالن پراکنده شود فراهم می سازد با این مزیت که این تاسیسات از حداقل دید برخوردار می باشد و همچنین اتصال این قطعات و قطعات الحاقی دیگر نظیر تابلوها، نورافکن ها و... به راحتی و در تمامی سطح ایجاد شده وجود خواهد داشت.
طراحی سازه های فولادی با توجه به مزایای سازه فضایی از حیث سردر فضای ایجاد شده
به واسطه ی قابلیت خاصی که این سیستم سازه ای دارا می باشد کاهش و یا افزایش سطح سازه فضایی اجرا شده از هر طرف و به هر شکل تغییر محل تکیه گاه ها با حفظ سازه قبلی با رعایت نکات طراحی به راحتی امکان پذیر می باشد که این مطلب امکان فوق العاده ای در سالن های تجاری و صنعتی جهت طرح های توسعه ایجاد می نماید که از این نظر با هیچ نوع از سازه های دیگر قابل مقایسه نیست
طراحی سازه های فولادی با توجه به مزایای سازه فضایی از حیث عدم استفاده از عملیات جوشکاری در هنگام نصب
به واسطه ی پیش ساخته سازی در اجزای سازه در کارخانه و پیچ و مهره ای بودن کلیه ی اتصالات هیچگونه عملیات جوشکاری در هنگام مونتاژ و نصب سازه بر روی قطعات انجام نمی پذیرد.
طراحی سازه های فولادی با توجه به مزایای سازه فضایی از حیث امکان باز و بسته کردن مجدد سازه
از آنجایی که در طول عملیات نصب سازه فضایی هیچگونه عملیات جوشکاری صورت نمی گیرد و کلیه ی اتصالات در سازه ی اصلی و قطعات الحاقی به صورت پیچ و مهره ای صورت می گیرد؛ لذا سازه ی اجرا شده این قابلیت را دارا می باشد که بطور کامل مونتاژ گردد و در محل دیگر به همان شکل دیگری -تنها با تغیییرات اندکی در قطعات سازه ای- نصب شود. یکی از مزایای سازه فضایی امکان نصب مجدد بدون دور ریز قطعات و مصالح است. با توجه به این نکته که تمامی اتصالات و پیوند ها بین اجزای قطعات سازه فضایی ، سازه فضاکار پیچی و بدون جوش می باشد؛ امکان باز شدن مجدد و جدا شدن از یکدیگر را بدون عملیات برشکاری فراهم می سازد که در این امر مانع دور ریز و ضایعاتی شدن اجزا و قطعات می گردد. همچنین در این سازه قابلیت تغییر در ابعاد و تعداد سازه بر اساس اصول طراحی و محاسبات در نصب مجدد وجود دارد؛ یعنی برای مثال اگر ما سازه ای به ابعاد 30*50 داشته باشیم، می توانیم در نصب مجدد، سازه فضاکار را در ابعاد 25*40 ایجاد کنیم و با باقی مانده ی اجزا و قطعات سایه بان پارکینگ ایجاد کنیم و یا دو سازه با ابعاد 25*15 را در نصب مجدد بسازیم. انجام مراحل فوق با هزینه های بسیار اندک جهت باز کردن سازه، طراحی مجدد، تغییرات احتمالی در ابعاد و تعداد قطعات و نصب مجدد بر روی ستون های جدید و در مدت زمان کوتاه امکان پذیر است. ولی در سازه هایی مانند سوله، این امر با دشواری های بسیار زیاد و ریسک اقتصادی و فنی همراه است.
طراحی سازه های فولادی با توجه به مزایای سازه فضایی از حیث تولید قطعات در کارخانه
ساخت و تولید قطعات سازه در کارخانه، کنترل کیفیت و دقت بسیار بالایی را موجب خواهد شد که این امر خود، دقت و کیفیت بسیار بالا در کل سازه ی اجرا شده را به همراه خواهد داشت.
طراحی سازه های فولادی با توجه به مزایای سازه فضایی از حیث امکال خلق فرم های مختلف معماری
سازه¬ی فضایی دارای قابلیت ایجاد انواع اشکال هندسی مطابق با فرم های گوناگون معماری بوده؛ که این قابلیت -بخصوص در طرح های با معماری خاص- نسبت به سایر سیستم های سازه ای جلوه گر می گردد.
طراحی سازه های فولادی با توجه به مزایای سازه فضایی از حیث ایجاد سقف افقی در فضایی داخلی
ایجاد سقف افقی در داخل سالن ها از دیگر مزایای این سیستم می باشد که علاوه برزیبایی، نسبت به سیستم هایی نظیر سوله در مصرف انرژی جهت گرمایش و سرمایش فضای داخل حداکثر صرفه جویی را موجب می گردد.
طراحی سازه های فولادی با توجه به مزایای سازه فضایی از حیث هزینه ی پایین در دهانه های بزرگ
ارزان تر بودن این سیستم در مقایسه با سایر سیستم های سازه¬ای به خصوص در سالن¬های با دهانه ی بالا، این سیستم را تبدیل به تنها گزینه ای نموده که با توجه به سایر مزیت های آن دارای توجیه اقتصادی می باشد.
طراحی سازه های فولادی با توجه به مزایای سازه فضایی از حیث گسترش فضای ایجاد شده
قابلیت گسترش فضای ایجاد شده در هر جهت -چه در حین اجرا و چه پس از اتمام کار و یا حتی پس از گذشت چند سال از ساخت- با حداقل تغییر در سازه ی اجرا شده قبلی و حداقل هزینه و زمان امکان پذیر می باشد.
طراحی سازه های فولادی با توجه به مزایای سازه فضایی از حیث اجرای انواع پوشش های محافظ
قابلیت اجرای انواع پوشش های محافظ بر روی قطعات نظیر انواع رنگ ها و حتی آبکاری ها، بواسطه¬ی محدود بودن ابعاد اعضای متشکله سازه فضایی نیز از دیگر قابلیت های آن می باشد.
طراحی سازه های فولادی با توجه به مزایای سازه فضایی از حیث سازه فضایی و کاهش هزینه ها در مقایسه با سوله
یکی از زیر ساخت های فرایند های پیش تولید، تولید و پس از تولید سرپناهی برای تحقق این امر است. سوله از دیرباز این نیاز را رفع کرده و مامنی برای احداث کارخانه ها، کارگاه ها، انبار ها وغیره بوده است. ولی با پیشرفت تکنولوژی و جایگزینی روش های جدید مانند سازه فضایی، مزایای علمی، فنی و اقتصادی زیادی در مقایسه با سوله دارند. در ادامه تعدادی از مواردی که باعث کاهش هزینه های ساخت سازه فضایی به نسبت سوله می شود را بصورت خلاصه ذکر می کنیم: یکی از مزایای سازه فضایی اجرای سازه های با دهانه ی وسیع و بزرگ است، که در روش سازه فضایی هرچه دهانه بزرگتر باشد وزن سازه به نسبت سوله کمتر می شود و در نتیجه بعث کاهش هزینه های ساخت و تولید قطعات و اجزا و مصالح مصرف شده و قیمت تمام شده کاهش می یابد. یکی از هزینه های سربار ساخت سازه، حمل و نقل قطعات و اجزا به محل احداث سازه است. از مزایای سازه فضایی، کاهش هزینه ی حمل و نقل قطعات و اجزای سازه فضایی از کارخانه به محل احداث پروژه به نسبت سایر روش های ساخت سازه مانند سوله است. این کاهش هزینه ی حمل و نقل سازه به دلیل کاهش حجم و وزن و همگونی قطعات و اجزای سازه فضایی و در نتیجه کاهش دفعات و تردد و بارگیری وسایط نقلیه به محل پروژه خواهد بود. همچنین عدم نیاز بارگیری و تخلیه ی قطعات و اجزای سازه فضایی، به تجهیزات سنگین و پر هزینه مانند جرثقیل با تناژ بالا یکی دیگر از مزایای استفاده از روش سازه فضایی، و کاهش هزینه های حمل و نقل خواهد بود. یکی دیگر از هزینه های سربار، استفاده از تجهیزات انتقال، مانند جرثقیل است. در احداث سازه های اسکلت فلزی و سوله، جرثقیل از ابتدای احداث سازه باید در پروژه وجود داشته باشد تا ستون ها و قطعات را در جهت اتصال به ارتفاع برده و در آنجا تا پایان عملیات اتصال جوشی یا پیچ و مهره ای نگه دارد که با توجه به هزینه بسیار زیاد اجاره روزانه جرثقیل، هزینه زیادی به مجموع بهای تمام شده ی سازه تحمیل می گردد.ولی در سازه فضایی، نیاز به جرثقیل فقط به مدت کوتاه 1 تا 7 روز می باشد که رقم قابل توجهی از هزینه سربار می کاهد. از دیگر هزینه های سربار ساخت سازه که در اجرا به روش سازه فضایی کاهش قابل توجهی را در آن مشاهده می کنیم، هزینه های نگهداری کارگاه و پروژه است. هزینه های تامین امنیت پروژه مانند: تامین نیروی انسانی نگهبانی، تهیه و نصب تجهیزات و مصالح عدم دسترسی و هشدار دهنده، برق، آب و هزینه های استهلاک مصالح، هزینه های انبارداری و نگهداری و دپوی مصالح که در روش سازه فضاکار به دلیل کوتاه شدن زمان اجرای پروژه این هزینه ها کاهش می یابد.
|