اجرای انواع فونداسیون سازه فضایی


انواع فونداسیون‌ سازه فضاکار

 

فونداسیون سازه فضایی براساس مصالح مصرفی و ساختار اجرایی آن دسته بندی می شود.
از نظر مصالح مصرفی، فونداسیون ها در انواع چوبی، سنگی، آجری، شفته‌ای و بتنی اجرا می شوند.
از منظر ساختار نیز، فونداسیون ها در دو شاخه سطحی و عمیق تقسیم بندی می گردند.
 

رایج‌ترین انواع فونداسیون برای سازه‌های فضاکار عبارت‌اند از:

 

1. فونداسیون منفرد: در این نوع فونداسیون، برای هر ستون یک پی جداگانه اجرا می‌شود. با توجه به تحت کشش قرار گرفتن قسمت تحتانی هنگام وارد آمدن بار ساختمان، آرماتورها بصورت یک شبکه حصیری در پایین پی اجرا می گردند. در صورتی که فاصله شناژبین دو ستون کمتر از 1.3 فاصله آکس تا آکس دوستون باشد، شناژبین دو ستون حذف شده و بصورت مرکب اجرا می شود. این فونداسیون معمولاً در پروژه‌هایی با بارگذاری سبک یا ستون‌های منفرد کاربرد دارد.

 

2. فونداسیون نواری: پی نواری از یک نوار پیوسته بتنی تشکیل شده که برای گستردن بار یکنواخت دیوار های آجری یا بتنی و همچنین چند ستون که در یک ردیف قرار دارند، طراحی می شود. پهنای پی نواری، به ظرفیت باربری خاک زیرین پی ها بستگی دارد و همچنین ضخامت پی، به مقاومت مصالح وابسته است. پی به صورت نواری زیر چندین ستون اجرا می‌شود. این نوع فونداسیون، برای پروژه‌هایی با تعداد ستون بیشتر یا بارگذاری متوسط مناسب است.

 

3. پی باسکولی: هرگاه فونداسیون یک ساختمان از یک یا دو طرف به ساختمان دیگری محدود گردد، پی آن قسمت از ساختمان که در مجاورت همسایه قراردارد به صورت پی باسکولی اجرا می شود؛ یعنی ستون از آکس فونداسیون خارج می شود.

 

4. فونداسیون گسترده(رادیه): در مواقعی که بار کل سازه زیاد باشد یا خاک زیر پی مقاومت کمی داشته باشد، از پی گسترده (یکپارچه) استفاده می‌شود (این مورد در منابع به طور مستقیم ذکر نشده اما در پروژه‌های بزرگ فضاکار متداول است).

 

انتخاب نوع فونداسیون به شرایط پروژه، بارگذاری، نوع خاک و الزامات مهندسی بستگی دارد.

 

برای دریافت مشاوره رایگان با ما در تماس باشید :

 

5136676762 (98+)

9155223875 (98+)

 

 

بازگشت